7 C
Bor
18, maj, 2024

Grad Bor izdvojio 6 miliona dinara za sufinansiranje verskih projekata

Za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica na teritoriji grada Bora, ove godine iz gradske kase izdvojeno je 6 miliona dinara.

Ugovor o sufinansiranju projekata crkava i verskih zajednica potpisali su gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i sveštenstvo pravoslavnog hrama Sveti Georgije u Boru.

„Verujem da će se i ostale verske zajednice javiti na nekom od narednih konkursa kako bi uredili i druge verske objekte u gradu i širili veru na pravi način. Mi smo kao grad izgradili novi verski objekat na gradskom groblju, a narednih godina očekujemo izgradnju verskih objekata i u drugim mesnim zajednicama. To nam je zadatak i obaveza“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

 

Za rekonstrukciju fasade i krova na hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Luki odobreno je 2,3 miliona dinara, Crkvenoj opštini Donja Bela Reka za krečenje unutrašnjosti hrama  restauraciju crkvenih zvona odobreno je blizu million dinara. Nešto manja sredstva odobrena su crkvi u Slatini za elektrifikaciju crkvenih zvona, blizu 760 hiljada dinara, dok je za rekonstrukciju unutrašnjih zidova oko 1,35 miliona dinara, odobreno za  hram  u Brestovcu.

„Sve veća izdvajanja iz gradskog budžeta nam daju mogućnost da pravoslavne hramove održavamo i uređujemo kako bi oni bili mesta na kojima ćemo se moliti za zdravlje i napredak svih nas“, istakao je protojerej Radoje Mijović, starešina Hrama „Sveti Đorđe“ u Boru.

 

 

Rok za realizaciju projekata je 30.novembar.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here