7 C
Bor
17, maj, 2024

Čestitka generalnog direktora SZM povodom 1. maja: Solidarnost, postignuća i novi ciljevi

Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, čestitku građanima Srbije i Bora uputio je generalni direktor kompanije „Serbia ZiJin Mining“, Su Jongding.

 

Poštovani građani Srbije, Bora, drage kolege,
U ime kompanije „Serbia ZiJin Mining“ srdačno Vam čestitam Prvi maj i želim da ovogodišnji Međunarodni praznik rada, provedete u prazničnom duhu, dobrom raspoloženju i sa verom u bolju budućnost.
Na današnji dan, značajan jer podseća na opštu solidarnost radnika i njihovu zajedničku borbu za radnička prava, osvrnućemo se i na naša kolektivna postignuća i postaviti nove ciljeve.
Uvođenjem najnovijih tehnologija i standarda, kompanija „Serbia ZiJin Mining“ postala je začetnik zelenog održivog rudarstva i napravila značajne pomake u radu srpske rudarske industrije. Na tom putu, kojim uspešno koračamo već pet godina, uložili smo puno truda, a odličnim sveukupnim rezultatima rada kompanije, koja je u 2023. godini bila najveći srpski izvoznik, plasirala se u 100 najvažnijih privrednih subjekata jugoistočne Evrope i postala nosilac nagrade Privredne komore Srbije za poslovni uspeh, doprineo je svaki pojedinac, svaki naš tim. Jer naši zaposleni su snaga našeg kolektiva.
Zato ćemo ostati posvećeni konstantnom unapređenju poslovanja i kreiranju boljih uslova rada. Nastavićemo da poštujemo zakonske propise, principe bezbednosti i zdravlja na radu, da sprovodimo cirkularnu ekonomiju, uvodimo nove zelene tehnologije, štedimo resurse i energente, kreiramo nova zelena radna mesta, da proklamujemo vrednovanje i poštovanje časnog rudarskog poziva.
Rudarstvo je strateška privredna grana i glavni stub razvoja društva, jedna od najodgovornijih, ali i najrizičnijih profesija. Zato želim da istaknem da su rudari, geolozi, floteri, ali i svi ostali zaposleni u rudarskoj industriji, hrabri i vredni ljudi, koji požrtvovano i dostojanstveno obavljaju svoj posao. Upravo zahvaljujući kolektivnom duhu i izuzetno posvećenom radu svakog pojedinca u našem timu, ostvarujemo odlične rezultate i beležimo nove uspehe, a naš visokotehnološki zeleni rudnik Čukaru Peki, konstantan rast i razvoj.
Izuzetno cenim i poštujem trud i rad svakog zaposlenog i iz tog razloga, ostaćemo posvećeni unapređenju uslova rada i položaja radnika, pružanjem jednakih mogućnosti za razvoj karijere i napredovanje, jer su napredak i zadovoljstvo svakog kolege, garancija napretka naše kompanije, kao i razvoja Bora i cele Srbije.
Uveren sam da će kompanija „Serbia ZiJin Mining“u narednim godinama biti sinonim najuspešnije rudarske kompanije, a naš Čukaru Peki, najznačajniji zeleni rudnik, koji će biti pandan ne samo evropskim, već i vrhunskim svetskim rudnicima.
U skladu sa opredeljenjem kompanije „Rudarstvo za bolje društvo“ i vrednošću da „Harmonija rađa bogatstvo“, nastavićemo zajedno da gradimo bolju budućnost svih nas, da doprinosimo razvoju grada Bora, srpske privrede i ekonomije, jer su pozitivne promene, održivi zeleni razvoj i napredak naša najveća motivacija i nagrada.
U svoje lično i ime kompanije želim Vam srećan Međunarodni praznik rada i pozdravljam Vas tradicionalnim rudarskim pozdravom:
Srećno!

Generalni direktor kompanije „Serbia ZiJin Mining“ Su Jongding

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here