3 C
Bor
19, maj, 2024

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ organizovala vaskršnju radionicu farbanja jaja za najmlađe meštane sela Metovnica, Brestovac i Slatina

Kako bi obradovala najmlađe meštane sela Metovnica, Brestovac i Slatina, kompanija „Serbia ZiJin Mining“ je, u duhu tradicije, organizovala vaskršnju radionicu farbanja jaja.

Deca su sa oduševljenjem ukrašavala jaja na jedinstven način, stvarajući nezaboravne uspomene i radujući se predstojećem prazniku. Vaskršnja radionica nije samo donela radost mališanima, već je podstakla duh zajedništva i podrške među učesnicima.

“Posvećenost lokalnoj zajednici jedan je od stubova našeg poslovanja i zato smo ponosni što smo mogli da doprinesemo realizaciji ove predivne aktivnosti. Takođe ovo je prilika i da saznamo više o običajima koji krase ovaj lepi praznik. Evo saznali smo simboliku farbanja jaja, ali i prvog crvenog jajeta koje je zove „Čuvarkuća“, istakli su Hao Junong i Huan Juanlin iz ESG službe kompanije „Serbia ZiJin Mining“.

 

Vaskršnjoj radionici pridružili su se i roditelji mališana, koji su kako kažu uživali u druženju sa predstavnicima kompanije „Serbia ZiJin Mining“.

Ova radionica je samo jedna od brojnih aktivnosti koje se organizuju u saradnji sa ovom rudarskom kompanijom, rekao je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica. Najmlađi su se obradovali što su tokom radionice mogli da se druže sa kinezom Haom i kineskinjom Lin, ali i što su  svojim učešćem u Vaskršnjoj radionici pokazali da izuzetno poštuju srpsku kulturu i tradiciju, kao i da im se izuzetno dopadaju običaji koji krase najlepši srpski praznik Uskrs.

       

U tradicionalnoj radionici oslikavanja i ukrašavanja vaskršnjih jaja, organizovanoj u tri borske seoske mesne zajednice u Metovnici, Brestovcu i Slatini učetvovalo je stotinak mališana i njihovih roditelja.

    03   

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here