7 C
Bor
17, maj, 2024

Na Festivalu „Ritam Evrope“ učestvovaće i borski mladi talenti

Grad Bor se pridružio društvu od 25 gradova u Srbiji koji će učestvovati na prestižnom festivalu “Ritam Evrope”. Ovaj festival, koji postoji već 18 godina, predstavlja jedinstvenu priliku za mlade talente da pokažu svoje umeće u pesmi i igri.

Danas je u prostorijama Gradske uprave Bor potpisan ugovor sa izvršnim direktorom TV programa “Ritam Evrope”. Na ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su direktori osnovnih i srednjih škola, koji su podržali inicijativu i izrazili svoju podršku mladim talentima.

„Na prvoj srpskoj televiziji imaćemo priliku da vidimo decu grada Bora u oktobru, oni će se takmičiti sa evrovizijskim hitovima pesme ili zemlje koja će im biti dodeljena od strane organizatora festivala. Mi ćemo raditi sa njima i spremati ih na bootcampovima u Kikindi“, rekao je Igor Karadarević, direktor TV programa „Ritam Evrope“.

 

U narednih 15 dana u Boru će biti organizovana audicija na kojoj će biti odabrani mladi od 14 do 21 godine, koji će imati priliku da pokažu svoje pevačke i plesne sposobnosti.

Prema propozicijama, na sceni će biti njih 6, baš kao na Evroviziji, a pesmu, odnosno zemlju učesnicu Evrovizije dodeliće im organizatori festivala.

„Iz grada Bora danas Srbiju predstavlja Teyadora koja učestvuje na pesmi Evrovizije, a danas potpisujemo jedan lep ugovor koji predstavlja učešće mladih na toj maloj Evroviziji i ja verujem i siguran sam da će naša deca koja su veoma talentovana, kreativna, odgovorna, pametna i vredna, naći priliku i pokazati se na pravi način i da ćemo mi u Boru vrlo brzo imati tu malu Evroviziju. Bor je poznat po dobrim ljudima, po  mladim, vrednim, ambicioznim ljudima i siguran sam da će se u vrlo kratkom vremenskom periodu pojaviti neki novi ljudi i neki novi predstavnici velike Evrovizije iz Bora“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Finale ovog prestižnog takmičenja održaće se u gradu Kikindi, gde će deca iz različitih gradova pevati pesme koje su im dodeljene od strane organizatora.

Pobednike festivala očekuje putovanje u zemlju Evrope koju su predstavili, a imaće plaćen avionski prevoz, smeštaj i sve obilaske u okviru petodnevnog putovanja.

Očekuje se da će ovo biti jedinstveni spektakl koji će oduševiti publiku i afirmisati mlade talente širom Srbije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here