8 C
Bor
18, maj, 2024

Održana prezentacija Javnih konkursa NSZ: Grad Bor izdvaja 59 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja

U gradskoj upravi održana je prezentacija javnih konkursa namenjenih poslodavcima iz privatnog i javnog sektora, kao i udruženjima građana, koju je organizovala borska filijala nacionalne službe za zapošljavanje. Prezentacija se održava već pet godina za redom, a ima za cilj promovisanje programa aktivnih mera zapošljavanja i podsticanje zapošljavanja na lokalnom nivou.

“U toku je javni poziv za aktivaciju osoba sa invaliditetom, jer ove godine nemamo  javne radove za OSI i ostala lica, ali mogu da pohvalim da je grad Bor prepoznao tu meru I da je jako veliko interesovanje bilo za javne radove,  da je uz tehničku podršku NSZ 75 Borana nekvalifikovanih ili onih koji se teže zapošljavaju dobilo posao na javnim radovima od polovine aprila. Takođe, grad Bor je prepoznao meru stručne prakse koja je odobrena za 18 lica kod sedam poslodavaca.   Očekujemo da u narednim mesecima bude sufinansiranje za samozapošljavanje, gde je grad izdvojio 5 miliona dinara i novo zapošljavanje kod poslodavaca u privatnom sektoru  koji će dobiti po 400 hiljada po novozaposlenom licu, što je ukupno 59 miliona dinara kada je u pitanju finansiranje aktivnih mera zapošljavanja”, istakla je Lidija Načić, v.d. direktora filijale NSZ u Boru .

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u aprilu mesecu registrovano je 2417 nezaposlenih lica, od kojih je 1685 žena. Ovi podaci ukazuju na važnost kontinuiranih napora u podršci zapošljavanju, posebno žena i ranjivih grupa na tržištu rada.

Očekuje se da će kroz aktivne mere zapošljavanja biti angažovano 225 lica, što će doprineti smanjenju nezaposlenosti u gradu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here