16 C
Bor
13, jul, 2024

Radovi na uređenju centra Brestovca: Lepši izgled i mesto za odmor i druženje meštana

Nakon uređenja centra sela u Zlotu, Gornjanu, Metovnici i Šarbanovcu, radovi su nastavljeni u Brestovcu. Radove je obišao gradonačelnik Bora koji je tom prilikom istakao da će nove staze i klupe pored Brestovačke reke sigurno doprineti lepšem izgledu sela, ali i omogućiti prijatno mesto za okupljanje i odmor meštana.

 

“Naše selo Brestovac će biti jedno od lepše uređenih sela u Srbiji, kao što i sva sela koja smo uredili izgledaju lepo. I nećemo tu stati, nastavljamo sa uređenjem ostalih sela po dinamici kako je predviđeno za ovu godinu. U narednom periodu, u narednih nekoliko godina grad će obezbediti 250 do 300 km asfalta samo za sela. To je dužina asfalta kao od Bora do Beograda, ili do Novog Sada, koji će ići u naša sela. Nikada se to u Boru nije dešavalo, niti se desilo u prethodnom period”, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Pored radova u selima, intenzivno se radi i u gradu Boru. U toku je asfaltiranje ulica, kao i uređenje stepeništa, trotoara i prilaza zgradama. Ove aktivnosti su deo šire strategije unapređenja gradske infrastrukture, kako bi se poboljšali uslovi za život svih građana.

“Definitivno je danas Bor grad u kome se najviše radi, rade se kapitalni projekti, to je naša obaveza i odgovornost prema građanima Bora, rudarima koji su gradili bivšu Jugoslaviju, koji su gradili Srbiju, a koji danas grade svoj Borf zajedno sa nama”, dodao je Milikić.

Ulaganja u infrastrukturu i poboljšanje životnih uslova su prioriteti gradske vlasti, koja će nastaviti da radi na realizaciji ovih ciljeva.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here