16 C
Bor
13, jul, 2024

„Karavan bezbednosti saobraćaja“: dvodnevna manifestacija za edukaciju građana o bezbednosti u saobraćaju

Danas je počela je dvodnevna manifestacija „Karavan bezbednosti saobraćaja“ koja ima za cilj edukaciju građana o važnosti bezbednosti u saobraćaju. Ova manifestacija pruža priliku svim učesnicima da kroz različite aktivnosti saznaju više o pravilima, opasnostima i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

O bezbednosti učesnika u saobraćaju, preventivnim merama, ali i značaju bezbednosti, na otvaranju su govorili predstavnici Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto moto saveza Srbije, kao i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Ovo je prilika da svi zajedno vidimo, naučimo i osetimo šta znači bezbednost, koliko je bezbednost bitna za svakog našeg sugrađanina, a najbitnija za naše najmlađe sugrađane, da oni vide i čuju od stručnih lica kako i na koji način treba da razmišljaju o svojoj bezbednosti“, rekao je gradonačelnik.

Pet stotina ljudi godišnje izgubi život, a oko 20 hiljada lica biva povređeno u saobraćaju i to je poražavajući podatak, naglasio je načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakičević i dodao da se saobraćajna policija trudi da ne samo represivnim već i preventivnim merama unapredi stanje bezbednosti saobraćaja.

Karavan bezbednosti saobraćaja namenjen je prvenstveno predškolcima, osnovcima i maturantima, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima koji su svakodnevno učesnici u saobraćaju.

Tokom manifestacije posetioci će moći da čuju predavanja o značaju bezbednosti učesnika u saobraćaju. Na raspolaganju su poligoni za vožnju, pokazne vežbe, kao i izložba automobila koji su učestvovali u saobraćajnim nesrećama. Takođe, biće postavljeni simulatori koji omogućavaju posetiocima da dožive realistične situacije u saobraćaju i shvate važnost pažljivog ponašanja za volanom.

Karavan bezbednosti saobraćaja predstavlja jedinstvenu priliku za sve građane da unaprede svoje znanje o saobraćajnim pravilima i povećaju svest o značaju bezbednosti na putevima.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here