16 C
Bor
13, jul, 2024

Svečani prijem za dvostrukog državnog prvaka u džudou

U Gradskoj kući danas je upriličen svečani prijem za Teodora Luku Nikolića, mladog sportistu džudo kluba Bor.

Sa svojih samo 13 godina, već je dvostruki prvak države i osvajač zlatne medalje na nedavno održanom “Evropskom džudo kupu” u Mađarskoj.

Grad Bor je oduvek bio grad šampiona, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i dodao:

„Ovo je onaj dan kada sam srećan i ponosan što radim ovaj posao. Ugostiti šampione je zaista privilegija. Definitivno Grad Bor ima vrhunske sportiste, dobru decu i roditelje koji ih bodre i koji su im podrška. Tu su svakako i treneri koji znaju i umeju da rade sa njima. Pred Teodorom je tek život i sportska karijera. Biće on još dugo u ovom sportu a nama, odnosno svom gradu, doneće još medalja sa takmičenja“.

 

Teodorovi uspesi nisu došli slučajno, iza njih stoje godine napornog rada, brojni treninzi i velika odricanja. Treneri iz džudo kluba ističu njegovu disciplinu i odlučnost kao ključne faktore uspeha.

“Teodor je već navikao i grad Bor i klub na ovakve vrhunske rezultate, iz dana u dan postavlja nove granice. Moram da kažem da on još uvek nije svestan svojih rezultata. Ono što nam predstoji za dve nedelje je Evropski kup u Sloveniji, nakon toga državno prvenstvo za mlađe kadete gde takođe očekujemo dobre rezultate. Situacija u klubu je takva da imamo vrhunske i školovane trenere koji imaju dobar rad i dobar pristup sa decom. Imamo veliki broj dece, veliko društvo, veliki kolektiv tako da smo mi jedna velika porodica zbog svega toga to tako lepo funkcioniše” , naglasio je Jovan Nikolić, trener džudo kluba Bor.

Samo ove godine Teodor je osvojio pet zlatnih medalja i jednu bronzanu, mnogo medalja sa mnogo takmičenja

“Uvek je teško stići do zlatne medalje, puno zahteva truda, rada i odricanja od ne samo mene već i moje porodice koja me u svemu ovome podržava. Stvarno je jako zahtevan i skup sport. Plan mi je da budem pravi šanpion da za početak osvojim evropsko zlato, pa svetsko i olimpijsko i tako više puta”, priča sa osmehomTeodor.

 

Teodor Luka Nikolić nastavlja sa svojim treninzima i pripremama za nove izazove i takmičenja, a nema sumnje da ćemo o njemu još mnogo toga čuti u budućnosti.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here