16 C
Bor
12, jul, 2024

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ obeležila Svetski dan zaštite životne sredine akcijom čišćenja u rudniku Čukaru Peki

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, kompanija “Serbia Zijin Mining” organizovala je akciju čišćenja i uređenja područja rudnika Čukaru Peki. Na površini od oko 30 hektara prikupljeno je manje od 10 kilograma otpada, što potvrđuje da se kompanija odgovorno ponaša prema prirodi.

Ova akcija je samo jedna u nizu kontinuiranih napora kompanije da doprinese očuvanju životne sredine. Redovno organizuju akcije pošumljavanja, uređenja parkova, ozelenjavanja i rekultivacije terena. Ove aktivnosti demonstriraju njihovu posvećenost održivom razvoju i zaštiti prirodnih resursa.

Kompanija “Serbia Zijin Mining” je društveno odgovorna kompanija koja je u put izgradnje zelenog rudnika Čukaru Peki, utkala svoju istinsku posvećenost bezbednosti i zdravlju na radu, kao i zaštiti životne sredine, što potvrđujemo ekološkim aktivnostima koje svakodnevno sprovodimo na području našeg rudnika, naglašava Lidija Mihajlović, zamenik supervizora za poslove održavanja zelenila u službi za zaštitu životne sredine.

U njihovom godišnjem kalendaru, koji ima 366 ekoloških dana, današnji dan zauzima značajno mesto. U želji da ukažu na značaj postizanja i očuvanja ekološkog reda, koji postoji na području zelenog rudnika Čukaru Peki, na Svetski dan zaštite životne sredine, ogranizovali su akciju čišćenja i uređenja područja rudnika.

„Ovogodišnjom akcijom prikupljanja plastičnog otpada, želimo da ukažemo da je on, kao i većina otpadnog materijala, teško razgradiv, zapaljiv i da ima negativni uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Na ovaj način želimo i da ukažemo da iskrenom posvećenošću ekologiji, kakva postoji u našoj kompaniji i našem timu za ozelenjavanje, svi negativni uticaji mogu da se svedu na minimum. Osim redovnih akcija čišćenja i uređenja, redovno sprovodimo i ozelenjavanje, pošumljavanje i obavljamo rekultivaciju terena, koje naravno doprinose da naš rudnik ima upravo ovakav izgled. U prvom kvartalu ove godine posadili smo 30.000 sadnica drveća i žbunastih vrsta, a pre mesec dana zasadili smo i 8000 cvetnih zasada. Između dva svetska dana posvećena zaštiti životne sredine posadili smo 122.000 sadnica drveća i ozeleneli oko 100 ha površine, što je složićete se značajan uspeh i veliki motiv da tako nastavimo i u budućnosti, potvrđujući da je rudnik Čukaru Peki pravi ekološki rudnik. 
Naša poruka je da treba negovati zdrave životne navike jer one grade čisto radno okruženje. Čisto radno okruženje omogućava zdrave uslove rada, a zdravi uslovi rada kreiraju zdravu životnu sredinu za sve nas“, dodala je Lidija Mihajlović.

Kompanija je ponosna na svoje rezultate i nastavlja da implementira ekološke inicijative koje imaju pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu. Ova akcija na Svetski dan zaštite životne sredine još je jedan korak ka stvaranju čistije i zdravije sredine.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here