16 C
Bor
13, jul, 2024

Osme sportske igre u organizaciji Učiteljskog društva okupile 250 učenika iz svih osnovnih škola sa teritorije grada Bora

Osme sportske igre učenika do četvrtog razreda, ove godine okupile su blizu 250 dece iz svih gradskih i seoskih osnovnih škola sa teritorije grada Bora. Izostali su učenici iz Krivelja, ali su učešće na igrama uzeli osnovci iz komšijskog Zaječara.

Domaćin je, kao i svih prethodnih godina, bila škola u Metovnici, a organizator je Učiteljsko društvo.

“Učiteljsko društvo se trudi da decu uputi na sport, a ova manifestacija   deci puno znači. Ovo je za njih kao jedna mala ekskurzija i malo takmičenje ali pre svega druženje sa svojim vršnjacima”, istakla je Aleksandra Katić ispred Učiteljskog društva.

 

 

 

Igre su protekle u duhu fair-playa, a svi učesnici su pokazali izuzetnu energiju i entuzijazam, takmičeći se u različitim igrama koristeći sportske rekvizite, što je doprinosilo afirmaciji mladih sportista i promovisalo važnost sporta kao ključnog dela zdravog odrastanja.

“Afirmacija sporta kroz realizaciju različitih fzičkih aktivnosti i druženje su nam ključni motivi u organizaciji ovakvih događaja. Sportske igre mladih u organizaciji Učiteljskog društva su samo jedna od aktivnosti kojima promovišemo sport. Nastojimo da u budućnosti organizujemo još inovativnih i kvalitetnih formata u cilju očuvanja zdravlja mladih”, rekao je na otvaranju igara, Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća.

Kompanija “Serbia ZiJin Mining” je prepoznala značaj ovakvih događaja i kao društveno odgovorna kompanija pružila je neophodnu podršku u okviru kampanje podrške deci i obeležavanja 1. juna, Međunarodnog dana dece.

“Zadovoljstvo nam je da i kroz manifestaciju “Sportske igre 2024” možemo da još jednom ukažemo na značaj sporta u razvoju dece i zahvalimo Učiteljskom društvu i MZ Metovnica na trudu da okupe decu iz svih borskih osnovnih škola. Serbia Zijin Mining ulaže velike napore da doprinese boljim uslovima u školama i svake godine ulažemo sredstva u adaptaciju i rekonstrukciju seoskih škola i školskih igališta. Samo ove godine uložili smo preko 3,5 miliona u rekonstrukciju zgrade đačke kuhinje i ambulante u Metovnici i oko 9 miliona dinara u adaptaciju dečijeg igrališta u školi u Brestovcu”, naglasio je Džou Bin, menadžer sektora za društvenu i korporativnu odgovornost u “SZM .
Bin je iskoristio priliku da najavi da će kompanija “Serbia ZiJin Mining“ i ove godine u saradnji sa gradom Borom obezbediti školske torbe za sve đake prvake, kaoi udžbenike za učenike od petog do osmog razreda.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here