15 C
Bor
12, jul, 2024

Grad Bor nastavlja sa ulaganjima u zdravstveni sistem: Nova oprema za bržu i efikasniju pomoć na terenu

Grad Bor i ove godine nastavlja sa ulaganjima u opremu neophodnu za rad službe hitne pomoći borskog Doma zdravljanakon reanomobila u ovu službu stigla je oprema u vrednosti od 39, 5 miliona dinara, koja će značajno olakšati rad lekarima i omogućiti im brže i efikasnije pružanje pomoći na terenu.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić obišao je službu hitne pomoći i razgovarao sa lekarima o radu i potrebama ove vitalne službe. Istakao je da su pacijenti uvek na prvom mestu, te da će se ulaganja u zdravstveni sistem nastaviti kako bi se obezbedila najbolja moguća nega za sve građane.

Načelnica službe hitne pomoći dr Vesna Bućan Mihajlović izrazila je zahvalnost na izdvojenim sredstvima i istakla važnost nove opreme za pružanje prve medicinske pomoći.

„Ova oprema je od suštinskog značaja za naš rad.To je vrhunska oprema svetske klase.  Pokretni defibrilator i respirator će nam omogućiti da reagujemo brže i efikasnije u hitnim situacijama, dok će EKG aparati i reanimacioni setovi poboljšati kvalitet usluga koje pružamo našim pacijentima. Tu je i intubacija sa laringoskopom i kamerom koju možda nema ni služba anestezije, set za reanimaciju i ručnu masažu srca, a sve to će nam pomoći u zbrinjavanju pacijenata u udaljenim mestima“ istakla je načelnica.

Ulaganje u zdravstveni sistem pokazuje posvećenost gradske uprave unapređenju uslova rada medicinskog osoblja i pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite svim građanima.

Član Gradskog veća, dr Srđan Petrović naglasio je da su zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Bora kupljeni najsavremeniji aparati neophodni hitnoj službi, ali i oprema u smislu preglednih kreveta, stalaka za infuziju i ormarića za lekove.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here