16 C
Bor
13, jul, 2024

Javna rasprava o prvom rebalansu budžeta do 1. jula

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeno je sedam predloga odluka, kao  i rešenje o pokretanju javne rasprave o prvom rebalansu budžeta u 2024.godini.

Na osnovu prihoda od početka godine, osnovni budžet biće uvećan za 9,65 odsto, odnosno 750 miliona dinara, tako da će budžet za 2024.godinu biti nešto viši od 8,5 milijardi dinara.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić pozvao je građane, kao i organizacije i udruženja da daju svoje predloge i sugestije o tome kako, na koji način i za koje projekte da se troši budžet svih građana Bora.

“U Boru se puno gradi, gradi se dečije obdanište u Novom Gradskom centru, akva park za mlade, radi se projekat za novu bolnicu, uskoro će krenuti radovi na izgradnji sportskog kompleksa sve zahvaljujući dobrom privrednom rastu, ali i zahtevima naših sugrađana, ovi projekti su došli od naših Borana”, naglasio je gradonačelnik.

 On je dodao da će se kroz rebalans budžeta obezbediti dodatna finansijska sredstva kako bi se pojačala javna rasveta u gradu, a radovi će biti povereni JKP  “Vodovod”.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, one su predviđene redovnim budžetom i sada kroz njegovu dopunu nastaviće se ulaganjem u putnu infrastruktruru, uređenje staza i stepeništa, izgradnju vodovoda i u seoskim i u gradskim mesnim zajednicama, kao i nabavku medicinske opreme za Dom zdravlja, izgradnju dečijih igrališta i održavanje objekata.

Javna rasprava će trajati do 1. jula, a Okrugli sto i javna prezentacija biće održani 26. juna u Gradskoj upravi.

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here