15 C
Bor
12, jul, 2024

Počela sezona kupanja na Borskom jezeru: Sve spremno za posetioce

Sezona kupanja na Borskom jezeru zvanično je počela, a posetioci su dočekani sa potpuno uređenom plažom.

Radno vreme kupališta biće od 11 do 19 časova svakog dana, kažu odgovorni iz ustanove  Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“, koja je zadužena za brigu o glavnoj plaži i kupačima.

Tokom radnog vremena, na plaži će dežurati lekarske ekipe i licencirani spasioci  iz „Udruženja spasioca voda Srbije“., spremni da pruže pomoć u slučaju potrebe.  Kao i prethodnih godina postavljene su bove koje označavaju bezbednu granicu u vodi, jer je bezbednost kupača na prvom mestu.

„Kupališna sezona na Borskom jezeru trajaće do 31. avgusta odnosno 72 dana. Sve pripreme su završene, trava oko glavne plaže je pokošena i očišćena, a radno vreme ostaje nepromenjeno. Još jednom naglašavamo da nam je bezbednost na prvom mestu i da i ove godine važe svi propisi u vezi bezbednog kupanja. Deca su svakako na prvom mestu, ali apelujemo na građane i posetioce da poštuju radno vreme, kada su spasioci tu i mogu da im pomognu, kao i medicinske ekipe i da ne precenjuju svoje mogućnosti, zbog čega su i postavljene bove. Ako sve ovo budemoi ispoštovali problema ni ove sezone neće biti.“, naglasila je Ivana Lukić, v.d. direktora Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“.

Kako bi se izbegle gužve i omogućio lakši pristup jezeru, pojačane su i autobuske linije koje redovno saobraćaju.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here