16 C
Bor
13, jul, 2024

Nova donacija kompanije „Serbia ZiJin Mining“. Novo igralište za decu Brestovca

Mališani iz Brestovca od sada će moći da uživaju u novom igralištu, koje je izgrađeno zahvaljujući donaciji kompanije „SerbiaZiJin Mining“. Pored potrebnih rekvizita igralište je dobilo i novu ogradu, kako bi mališani bili bezbedni.

Uprkos tropskim temperaturama, novo igralište u Brestovcu je postalo omiljeno mesto za igru i druženje mališana. Damjan i Nemanja Dobrić kao i maleni Filip Stanković nisu krili svoje oduševljenje.

„Mnogo nam je drago što je napravljeno igralište jer sada imamo naš prostor. Mnogo nam se sviđaju i ljuljaška i klackalica ali i kućica, mreža“, rekao je najstariji Damjan Dobrić.

„Ovo je prvi parkić sa igralištem u Brestovcu koji osim ovog ima još i veliko fudbalsko igralište. Veoma smo zahvalni kompaniji na ovoj donaciji, jer sada deca imaju gde da borave i da se igraju. Ovakav prostor je potreban selu, posebno deci i mladima, kao i osnovnoj školi koja ima veliki broj učenika“, naglasila je Suzana Stavrić, meštanka Brestovca.

Novo igralište, koje se nalazi preko puta OŠ Stanoje Miljković, za nastavu u prirodi koristiće i blizu dve stotine osnovaca ove škole.

„Zahvaljujući gradu Boru i odgovornom postupanju kompanije Serbia ZiJin Mining naša škola i selo dobili su jedno veoma lepo i funkcionalno dečije igralište. Moram da iskažem zahvalnost u ime škole, sve dece u ovom selu i svoje lično ime sa iskrenom željom da će ovo biti samo jedan početak ozbiljnog i daljeg rada na uređenju i unapređivanju svih potencijala naše škole“, istakao je Aleksandar Vlahović direktor škole Stanoje Miljković u Brestovcu.

Za kompaniju „Serbia ZiJin Mining“, koja svoju društveno odgovornost iznova potvrđuje, ovo je jedan od važnijih projekata posebno jer je namenjen deci.

„Kao kompanija sa izraženom društvenom odgovornošću, Serbia ZiJin Mining stalno integriše osećaj odgovornosti u zajednice kojima služi, smatrajući to važnim delom poslovanja. Deca su najosetljivija, ali i najvažnija grupa u svakoj zajednici, zbog čega posebno obraćamo pažnju na podršku deci i mladima. Podrška školama je naš glavni prioritet. Investiranjem u infrastrukturne projekte, stalno poboljšavamo okruženje za učenje, igru i rast dece. Svesni smo da je obrazovanje temelj razvoja zajednice, kao i važan put za svako dete ka ostvarivanju snova i potencijala. Zbog toga, naša ulaganja u obrazovanje nisu samo poboljšanja infrastrukture, već i dugoročna posvećenost budućnosti. Danas smo izuzetno ponosni što prisustvujemo svečanom otvaranju dečijeg igrališta škole Stanoje Miljković u Brestovcu. Ovaj projekat je realizovan u saradnji grada Bora kao investitora, škole Stanoje Miljković i kompanije Serbia ZiJin Mining kao donatora. Ukupna vrednost investicije u igralište je nešto više od 9.5 miliona dinara (oko 80 hiljada evra). Ovo igralište ne samo da pruža deci siguran prostor za igru i aktivnosti, već i odražava kontinuiranu podršku naše kompanije obrazovanju. Pored toga, Serbia ZiJin Mining aktivno učestvuje i finansira brojne obrazovne projekte, uključujući izgradnju biblioteka, renoviranje učionica, nadogradnju tehnološke opreme i stipendijske programe. U bliskoj saradnji sa lokalnim obrazovnim institucijama, osiguravamo da svaka investicija zaista koristi đacima i unapređuje kvalitet obrazovanja. Verujemo da će deca, zahvaljujući ovim naporima, imati više prilika za učenje i rast, čime će položiti čvrste temelje za svoju budućnost. Takođe smo posvećeni podršci lokalnim zajednicama u očuvanju njihove tradicije, kulture i nasleđa. Kroz organizovanje kulturnih razmena i podršku očuvanju tradicionalnih zanata, pomažemo zajednicama da zadrže svoj jedinstveni kulturni identitet i promovišemo kulturnu raznolikost i inkluzivnost u globalnom kontekstu. Uvereni smo da je zdrava i dinamična zajednica temelj održivog razvoja kompanije. Srbija Ziđin Majning će nastaviti sa svojim društveno odgovornim radom, aktivno se uključujući u izgradnju zajednica i obrazovnih inicijativa, dajući svoj doprinos boljoj budućnosti za svako dete“, rekao je Džou Bin, menadžer ESG službe kompanije Serbia ZiJin Mining.

Pomoćnik gradonačelnika Bora, Boban Stojanović, istakao je da je kompanija  važan partner grada Bora, sa kojom su realizovani brojni važni projekti za dobrobit svih građana.

„Ovom prilikom, ispred gradske uprave i grada Bora se zahvaljujem kompaniji koja i ovog puta pokazuje društveno odgovorno ponašanje, pokazuje brigu za naše najmlađe i koja je na ovom lepom prostoru donirala osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu ovaj prelepi parkić sa mnoštvom rekvizita i lepom i bezbednom ogradom, da najmlađi uzrasti mogu da se bezbedno zabavljaju, da u selu borave što kvalitetnije i da školske dane provode u zabavi i igri. Grad podržava ovakve akcije i nadamo se da ćemo sa ovom kompanijom i u budućnosti moći što uspešnije da sarađiujemo i ovom prilikom još jednom im se zahvaljujem na donaciji koju su pružili gradu“, istakao je Stojanović.
Osim dečijeg igrališta, kompanija je uredila i prostorije za članove kulturno umetničkog društva „Đido“.
U ime Mesne zajednice Brestovac bih se zahvalio kompaniji Serbia ZiJin Mining na donacijama koje su omogućile da napravimo igralište za decu i da renoviramo prostorije za potrebe Kulturno-umetničkog društva Đido iz Brestovca. Brestovac ima nešto više od tri hiljade stanovnika, a školu Stanoje Miljković pohađa skoro 200 učenika. KUD Đido ima oko 120 članova, a polovinu čine deca. Ovaj sada lepo uređen prostor i igralište mnogo znače deci i omladini koja žive u našem selu“, rekao je Vlasimir Ćosić, predsednik Saveta Mesne zajednice Brestovac.

 

U novim prostorijama, obučeni u narodnu nošnju, najmlađi čuvari tradicije iz KUD-a „Đido“ dočekali su predstavnike kompanije i Grada Bora i predstavili deo Vlaških igara iz ovog kraja.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here